Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Χιουμοριστικά δεδομένα . Γιατί κύριε;(Οχί το διαφημιστικό της Ν.Δ αλλά τα πραγματικα γιατί των παιδιών)


Πολλές από αυτές τις ερωτήσεις μου τις έχουν κάνει στο σχολείο και έχω μείνει κόκαλο οπότε τις συγκέντρωσα και τις απάντησα για να μην μένουμε και με τις απορίες.

Πόσο αίμα έχει το ανθρώπινο σώμα

Περίπου πέντε-έξι λίτρα και η κυκλοφορία του αίματος έχει ως αποτέλεσμα το αίμα να ταξιδεύει  18 χιλιόμετρα την μέρα. Επιπλέον η καρδιά αν λειτουργούσε σαν αντλία θα γέμιζε ένα εκατομμύριο βαρέλια σε μια διάρκεια ζωής!!!!!!!!

Πόσα περιττώματα παράγει ένας ελέφαντας

Αν σκεφτούμε ότι ένας ελέφαντας τρώγει 200-400 κιλά και τα μισά τα αποβάλλει ,καταλαβαίνετε ότι οι άνθρωποι που καθαρίζουν στους ζωολογικούς κήπους δεν έχουν και την πιο εύκολη δουλειά.

Πόσα «παιδιά» γεννάει μια κατσαρίδα

Εξαρτάται από το είδος αλλά μια κατσαρίδα με ένα κατσαριδάκι μπορούν να γεννήσουν από 800-300000!!!! Ελπίζω στο σπίτι μου να μην βρεθεί καμία πολύτεκνη και καρπερή πάντως.

Πόσα απίδια βάζει ο σάκος?

Πόσες χώρες έχει ο κόσμος;

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα έθνη οι χώρες είναι 194. Βέβαια ανάλογα με το ποιον ορισμό ορίζονται οι χώρες ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέβει στο 212 και ίσως και παραπάνω. Αν θέλετε να τα δείτε καθώς και τις σημαίες τους πατήσετε εδώ

Πόσες ιστοσελίδες υπάρχουν στο δίκτυο?

Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη ερώτηση να απαντηθεί.  Οι λόγοι είναι πολλοί και ξεκινάνε από τι ορίζεται ως σελίδα αν οι υποσελίδες σε μια τεράστια σελίδα (βλέπε Microsoft) θεωρούνται αυτόνομες , πόσες σελίδες είναι χωρίς περιεχόμενο κ.τ.λ . Γράφοντας απλά την λέξη sex στο Google εμφανίζει τον μαγικό αριθμό των 750.000.000 οπότε σίγουρα είναι περισσότερες από τόσες οι συνολικές σελίδες μιας και δεν μπορεί όλες να ασχολούνται με το sex!!!!!!( μπορεί και να ασχολούνται και όλες θα έλεγε κάποιος.) Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι κοντά στον αριθμό  29.700.000.000 άλλοι τις βγάζουν γύρω στις 4.000.0000.000 !!!!!! Το θέμα είναι ότι είναι στην τάξη των δισεκατομυριών οπότε είναι υπεραρκετές και αν σκεφτούμε ότι ο αριθμός αυτός αυξάνει καταλαβαίνεται για τι όγκο πληροφορίας μιλάμε!!!!!!!

Ποια είναι η πιθανότητα να πιάσω το ΛΟΤΤΟ?

Η πιθανότητα είναι περίπου μια στα δέκα τέσσερα εκατομμύρια οπότε δεν κρίνεται και πολύ πιθανό να σου «κάτσει»  που λέει και ο ΟΠΑΠ.

Γιατί οι άνθρωποι έχουν ΔΥΟ μάτια?

Τα δυο ματιά παρέχουν στον άνθρωπο μια ελαφρά διαφορετική εικόνα μιας και κοιτάνε στην ίδια διεύθυνση οπότε αποκτάμε αυτό που λέγεται στερεοσκοπική εικόνα. Μέσω των διαφορών των δυο εικόνων ο εγκέφαλος μπορεί να υπολογίσει το βάθος και απόσταση. Άλλα ζώα έχουν μάτια που κοιτάνε σε διαφορετικές κατευθύνσεις για να ελέγχουν για πιθανούς κινδύνους και άλλα ζώα που θέλουν να λέγονται άνθρωποι, έχουν δυο μάτια αλλά δεν «βλέπουν» τίποτα!!!

Πόσα κύτταρα έχει το ανθρώπινο σώμα?

Ο αριθμός των κυττάρων δεν μπορεί να καθοριστεί επακριβώς μιας και διαφέρει από άτομο σε  άτομο. Ένα χονδρικός υπολογισμός είναι ότι τα ανθρώπινα κύτταρα είναι περίπου 100.000.000.000.000 διαφόρων μεγεθών και τελείως διαφορετικών λειτουργιών.

Γιατί κάποιοι είναι αριστερόχειρες ενώ κάποιοι είναι δεξιόχειρες?

Το ποσοστό των αριστεροχείρων είναι περίπου 10% αλλά δεν έχει καθοριστεί ακόμα γιατί και πως κάποιοι είναι αριστερόχειρες. Ακόμα και σε δίδυμα δεν είναι και τα δύο αδέρφια αριστερόχειρες πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι αποτέλεσμα μόνο γεννητικής προδιάθεσης. Γεγονός πάντως είναι ότι όταν και οι δυο γονείς είναι αριστερόχειρες οι πιθανότητες να γεννηθεί το παιδί αριστερόχειρας είναι κοντά στο 40%!!!! Βέβαια το να είναι κανείς αριστερόχειρας στην σύγχρονη εποχή δεν είναι πρόβλημα όπως παλιότερα που έδεναν το αριστερό χέρι των παιδίων για να αναγκαστούν να γράφουν με το δεξί!!!! Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιο αριστερόχειρες Kurt Cobain (Nirvana), Bruce Willis ,Pelé , Valentino Rossi , Steve McQueen, Marilyn Monroe,Julia Roberts, Mickey Rourke.

Ποιο είναι το ταχύτερο ζώο?

Το ταχύτερο ζώο στη ξηρά είναι το τσιτάχ που αναπτύσσει ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα!!!!!! Το ταχύτερο ζώο στην θάλασσα είναι ο τόνος που αναπτύσσει ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα ενώ το ταχύτερο ζώο γενικά είναι ένα είδος γερακιού που πιάνει τα 320 όταν βουτάει για να πιάσει τα θύματα του. Ο πιο γρήγορος άνθρωπος για να καταλάβετε πιάνει μετά βίας τα 40 χιλιόμετρα την ώρα (και ντοπαρισμένος). Βέβαια το πιο γρήγορο έντομο σε σχέση με το μέγεθος του είναι και πάλι η κατσαρίδα μιας και ένα είδος του «πολυαγαπημένου» εντόμου σε ένα δευτερόλεπτο καλύπτει απόσταση ίση με 50 φορές το μήκος του σώματος της.

Πόσα μαλλιά έχει ένας άνθρωπος?

Να ασχοληθούμε και λίγο με τρίχες λοιπόν. Αν και αλλάζει ο αριθμός από άνθρωπο σε άνθρωπο περίπου 100.000 τρίχες έχουμε στο κεφάλι μας. Από αυτές καθημερινά μας εγκαταλείπουν περίπου 100 οπότε αν χάνεται τόσες  μην ανησυχείτε για φαλάκρα.

Τα πουλιά κοιμούνται ενώ πετάνε?

Σκεφτόμουν αν τα πουλιά που μεταναστεύουν και πετάνε συνέχεια αν κοιμούνται και πως? Η απάντηση είναι ότι τα πουλιά ενώ πετούν μπορούν να κοιμηθούν για ελάχιστα δευτερόλεπτα οπότε παίρνουν δεκάδες «υπνάκους» ενώ πετάνε. Επίσης τα πουλιά. Επίσης μια άλλη πατέντα των πουλιών  είναι ότι κλείνουν το ένα μάτι οπότε το μισό του εγκεφάλου τους κοιμάται ενώ το άλλο μισό με το ένα μάτι ανοιχτό λειτουργεί κανονικότατα!!!! Αυτό θα πει να μισοκοιμάται κανείς!!!! Βέβαια λογικό είναι τα πουλιά να έχουν αυτά τα συστήματα αν σκεφτεί κανείς ότι μερικά πουλιά όταν μεταναστεύουν διανύουν έως και 5000 χιλιόμετρα!!!!!

Πόσα είδη ζώων υπάρχουν?

Το να απαντήσει κανείς σε αυτήν την ερώτηση είναι πραγματικά δύσκολο μιας και δεν έχουν καταγραφεί όλα τα είδη και συνεχώς ανακαλύπτουμε καινούργια. Τα καταγεγραμμένα είδη είναι 1.800.000 με τη μερίδα του λέοντος να την καταλαμβάνουν τα έντομα και διάφοροι μικροοργανισμοί. Πολλοί υπολογίζουν ότι ο αριθμός των ζώων είναι μεταξύ των 10-20 εκατομμύρια!!! Βέβαια με την καταστροφή που προκαλεί ο άνθρωπος στο οικοσύστημα είναι λογικό εκατομμύρια είδη να απειλούνται και χιλιάδες να έχουν εξαφανιστεί πριν προλάβουμε να τα καταγράψουμε. Ο πλούτος της βιοποικιλότητας στην Γη φαίνεται από το παράδειγμα με τις αράχνες. Στην νότια Αφρική έχουν παρατηρηθεί 4000-5000 διαφορετικές αράχνες και σκεφτείτε πόσες ακόμα δεν έχουν καταγραφεί από τους επιστήμονες!!!! Πάρετε  μια ανάσα λοιπόν και ας δούμε κάποιούς αριθμούς. Ο αριθμός των ψαριών είναι  20,000, τα πουλιά 8,700, ερπετά 6,000, θηλαστικά 4,500, αμφίβια 2,500, αρθρόποδα 900000, έντομα 700000. Συμπέρασμα , ψάξετε την αυλή σας η ζωή είναι τόσο πολύπλοκη και όμορφη που είναι αρκετά πιθανό να βρείτε ένα είδος που δεν έχει ακόμα καταγραφεί από τους επιστήμονες και να το ονομάσετε όπως θέλετε. Σας αφήνω λοιπόν και πάω στα χωράφια να βρω κανένα σκαθαράκι να το ονομάσω Σαββό!!!!

Ποιο άλμπουμ έχει πουλήσει τις περισσότερες κόπιες παγκοσμίως?

Εδώ μπορείτε να βρείτε μια αρκετά ενδιαφέρουσα λίστα με άλμπουμ και τις πωλήσεις τους. Βέβαια επειδή δεν υπήρχε ακριβές αρχείο παλιότερα με τον αριθμό των πωλήσεων είναι δύσκολο να βγάλει κανείς ασφαλές συμπέρασμα. Το Thriller-Jackson ή το Greatest HitsEagles? Εδώ είναι και το μεγάλο μπέρδεμα και αν σκεφτούμε το 60 όπου οι Beatles, Prisley  πουλούσαν σαν τρελοί αλλά δεν υπάρχει καταγεγραμμένο αρχείο; Εδώ η αναζήτηση σηκώνει τα χεριά ψηλά!!!! Βέβαια σε ένα βάθος χρόνου άλμπουμ που πουλάνε ακόμα όπως το Darkside of the moon ή το white album λογικά θα κυριαρχήσουν στις πρώτες θέσεις .

Ποια είναι η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο;
Πολλές φορές σε μια παρέα διαφωνούμε για το συγκεκριμένο θέμα όποτε ας απαντηθεί να ησυχάσουμε!!!! Εδώ τα πράγματα και πάλι δεν είναι  εύκολα η λίστα που φαίνεται παρακάτω αλλάζει
  1. Tokyo, Japan - 28.0 million
  2. Mexico City, Mexico - 18.1 million
  3. Bombay, India - 18.0 million
  4. Sαo Paulo, Brazil - 17.7 million
  5. New York, U.S - 16.6 million
Και γίνεται έτσι
1 Tokyo Japan 31,112,000 7,200
2 New York/Philadelphia/Hartford USA 27,860,000 17,860
3 Seoul South Korea 22,447,000 2,300
4 Mexico City/Toluca Mexico 20,861,000 3,000
5 Jakarta Indonesia 20,087,000 3,700
Αν ορίσουμε διαφορετικά τα όρια των πόλεων ή έτσι σύμφωνα με τη Wikipedia
1
32,450,000
8,014
2
20,550,000
5,076
3
20,450,000
7,346
4
19,750,000
17,884
5
19,200,000
2,350
Oπότε ο καβγάς στην παρέα μπορεί να συνεχιστεί αν και μάλλον το Τόκυο είναι πρώτη και από εκεί και πέρα άντε βγάλε άκρη!!!!!

O Εγκέφαλος του Αϊνστάιν ήταν διαφορετικός;

Αυτή η ερώτηση είναι αρκετά δύσκολο να απαντηθεί μιας και όλων των ανθρώπων ο εγκέφαλος είναι διαφορετικός!!!! Έχουμε διαφορετικό εγκέφαλο όπως έχουμε και διαφορετικά δαχτυλικά αποτυπώματα. Ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν έχει το ίδιο μέγεθος με όλους εμάς (στην πραγματικότητα ήταν και ελαφρά μικρότερος από τον μέσο όρο) αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζει σημαντικές διαφορές.  Στον Αϊνστάιν έλειπε το μεσολόβιο μια δεσμίδα νεύρων που ενώνει το αριστερό με το δεξί ημισφαίριο , είχε αυξημένο κατά 15% τον κροταφικό λοβό και μεγαλύτερη πυκνότητα νευρώνων. Η ανατομία του εγκεφάλου του Αϊνστάιν είναι από μόνη της μια συναρπαστική ιστορία μιας και αφαιρέθηκε από το υπόλοιπο σώμα του Αϊνστάιν (που αποτεφρώθηκε) εφτά ώρες μετά τον θάνατο του από τον Harvey και ο ίδιος τον είχε στην κατοχή του μέχρι το 1996 όποτε και τον παρέδωσε τεμαχισμένο σε 240 κομμάτια μικρά σε μια προσπάθεια να λύσει το μυστήριο της ιδιοφυίας του Einstein (ανεπιτυχώς). H εκ νέου ανατομία με την βοήθεια σύγχρονων μεθόδων αν και έδειξε αρκετές διαφορές στην δομή του εγκεφάλου ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί ότι οι διαφορές αυτές είναι υπεύθυνες για τις εξαιρετικές διανοητικές ικανότητες του Αϊνστάιν.  Σε πολλά ιδιοφυή άτομα έχει παρατηρηθεί ότι έχουν συμπτώματα αυτισμού ή δυσλεξίας  όπως στον Εντισον και στο Ντα Βιντσι γεγονός που από ότι φαίνεται τους επέτρεπε να σκέφτονται πιο γρήγορα αφού σκέφτονταν με εικόνες και όχι με λέξεις. 


Tι είναι τα έμο και πότε δημιουργήθηκαν?
Αυτή είναι η καινούργια λέξη που προστέθηκε στο λεξιλόγιο μας τον τελευταίο χρόνο. Όλοι βλέπουμε τα παιδία με τα μαλλιά του κομμωτηρίου , με τα σκουλαρίκια τα μοδάτα ρούχα οπότε ας ψάξουμε τι είναι και από πού ξεκίνησε. Εmo, είναι συντομογραφία του emotional, που σημαίνει συναισθηματικός οπότε δεδομένο ένα ως και αν δεν φαίνεται είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κίνημα που έχει (τουλάχιστον στην αρχική του μορφή) με τον εσωτερικό κόσμο των εφήβων. Βέβαια ο αρχικός όρος ξεκίνησε από την μουσική όπως πάρα πολλές μόδες των νέων (βλέπε punk) για να περιγράψει ένα είδος μουσικής το λεγόμενο emo-punk ή emo-hardcore δηλαδή μουσική με περισσότερο συναίσθημα από το απλό punk ή hardcore. Bεβαια στην Ελλάδα τα έμο τα έχουμε όλοι συνδέσει με τα περίεργα κουρέματα με τις τούφες , τα έντονα βαψίματα και τα μαύρα τζήν. Παλιότερα δεν υπήρχαν τα έμο αλλά τα punkια , τα μέταλλα , οι σκυλάδες , οι κουλτουριάρηδες και διάφορες άλλες φυλές που βασιζόντουσαν κυρίως στην μουσική και δευτερεύοντος στην εικόνα. Τώρα τα έμο που κυκλοφορούν μάλλον δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την μουσική αλλά για το lifestyle. Παράδειγμα  συγκροτημάτων emo είναι οι Husker-Du Sunny Day Real Estate, Jimmy Eat World Death Cab For Cutie αν και το να ορίσουμε την emo μουσική είναι κάτι αρκετά δύσκολο μιας και δεν είναι ευδιάκριτα τα όρια της emo με την indie και άλλα είδη. Όσοι πιστοί λοιπόν φουσκώστε το μαλλί και αν δεν έχετε τα φράγκα ή ξαδέρφη κομμώτρια αφηστε το για άλλους….

Πόσο χρονών είναι η Γη;

Αν είχε γενέθλια η Γη θα έκλεινε 4,5 περίπου δισεκατομυρια χρόνια!!!! Άρα μιλάμε για μια έφηβη στον αστρικό κόσμο μιας και η ηλικία του σύμπαντος υπολογίζεται στα 14 δισεκατομμύρια χρόνια. Το πιο παλιό πέτρωμα που έχει βρεθεί στην Γη είναι 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια και η χρονολόγηση του έγινε με διάφορες μεθόδους.

Ποιο είναι το πιο θανάσιμο ζώο;

Όταν σκεφτόμαστε το πιο θανάσιμο ζώο σκεφτόμαστε τον καρχαρία ή τα φίδια ή ακόμα και μεγάλα αιλουροειδή όπως το λιοντάρι αλλά στην πραγματικότητα το πιο θανάσιμο ζώο είναι το κουνούπι.  Το κουνούπι κουβαλώντας αρρώστιες όπως η ελονοσία  είναι υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους. Τα αθώα βζζζζζζ που ακούτε το βράδυ για πολλούς ανθρώπους σε πιο παλιές εποχές ήταν η αρχή του τέλους τους. Δεύτερο ζώο στην λίστα των φονιάδων είναι η κόμπρα μιας και για τους περίπου 50000 από τα φίδια ή κόμπρα είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος. Τρίτο στην λίστα είναι η μέδουσα της Αυστραλίας μιας και το κάθε πλοκάμι της περιέχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει πάνω από 60 ανθρώπους.  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε  http://www.livescience.com/animals/top10_deadliestanimals-1.html

Πόσο νερό έχει η Γη ;
Το νερό είναι το πλέον πολύτιμο αγαθο που υπάρχει στην Γη και το οποιο σπαταλιέται αδιάκοπα. Η ποσότητα είναι 1385 κυβικά χιλιομετρα και δυστυχως το 97,5% αυτού είναι θαλάσσινο νερό. Μονο το 2,5% είναι γλυκό νερό και από το οποίο αν αφιρεθει πόσο είναι αποθηκευμενο σαν πάγος στον Βόρειο και στο Νότιο πόλο καταλαβαινει κανείς γιατι κατεβαίνουμε στον αριθμό 93000 κυβικά χιλίομετρα που είναι διάθεσιμα. Το ακομα χειρότερο είναι ότι από αυτό το νερο μόνο το 0,0014 είναι πόσιμο. Καταλαβαινει κανείς ότι αν συνυπολογιστεί η αυξηση του πληθυσμου , η μόλυνση των υδάτινων οριζόντων και η σπατάλη ότι σε μερικά χρόνια οι πόλεμοι για το νερό είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο. Για να καταλ
άβουμε το μέγεθος της σπατάλης μια βρύση που στάζει με έναν πρόχειρο υπολογισμό έχει ως αποτέλεσμα να χάνουμε 28 λίτρα την ημέρα!!!!! Μπορειτε να υπολογίσετε την σπατάλη από βρύσσες που στάζουν στην παρακάτω διεύθυνση http://ga.water.usgs.gov/edu/sc4.html και για περισσότερες πληροφορίες για το νερό

Γιατι λέμε όταν ψηφίζουμε θα το ρίξω «δαγκωτό»;
Η κάλπη για την ανάδειξη βουλευτών και δήμαρχων καθιερώθηκε στην χώρα μας ήδη από το 1920. Τότε ήταν που οι ξύλινες κάλπες αντικατέστησαν τις σιδερένιες του συστήματος με τα… σφαιρίδια: οι σιδερένιες κάλπες ήταν χωρισμένες εσωτερικά σε δύο μέρη που εξωτερικά γράφονταν οι λέξεις ΝΑΙ και ΟΧΙ. Τότε ο κάθε ψηφοφόρος έριχνε μυστικά ένα σφαιρίδιο σε κάθε κάλπη, είτε προς την πλευρά του ΝΑΙ είτε του ΟΧΙ.

Οι εκλογές με τη μέθοδο του σφαιριδίου ορίσθηκαν από το Σύνταγμα του 1864 και από αυτές προέρχονται οι φράσεις «μαύρο και δαγκωτό». Οι κάλπες αυτές ήταν κλειστές από όλες τις πλευρές εκτός από μια τρύπα στην οποία υπήρχε ένας σωλήνας όπου ο ψηφοφόρος έβαζε το χέρι του και έριχνε το σφαιρίδιο στη θετική ή την αρνητική πλευρά της τενεκεδένιας κάλπης. Εξωτερικά οι κάλπες είχαν δύο χρώματα: το άσπρο συμβόλιζε το ΝΑΙ και το μαύρο το ΟΧΙ. Κάποιοι ψηφοφόροι δάγκωναν το σφαιρίδιο προτού το ρίξουν στην αρνητική πλευρά της κάλπης και από τότε βγήκε η έκφραση «μαύρο και δαγκωτό».

Γιατί η Γη είναι στρογγυλή;
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι η Γη στην πραγματικότητα ΔΕΝ είναι στρογγυλή!!!! Βέβαια δεν είναι και επίπεδη όπως πίστευαν παλιότερα αλλά δεν είναι τέλεια σφαίρα αλλά μια πεπλατυσμένο σφαιροειδές μία σφαίρα που είναι πιεσμένη στους πόλους και φουσκωμένη στον ισημερινό όπως πρώτος πρότεινε ο Ισαακ Νεύτωνας. Οι πόλοι είναι πιο κοντά στο κέντρο της Γης κατά 20 χιλιόμετρα και γιαυτο το Βάρος μας στους πόλους είναι μεγαλύτερο από το βαρος μας στον Ισημερινό. Επίσης η Γη και το εσωτερικό της δεν είναι ομοιόμορφα και μάλιστα δεν έχει πάντα το ίδιο σχημα μιας και αλλαγές κλιματικές και γεωλογικές επηρεάζουν το σχήμα της. Βεβαια γιατι η Γη είναι στρογγυλή και όχι κυβική ή πυραμοειδής είναι το ερώτημα. Βεβαια δεν είναι μόνο η Γη στρογγυλή αλλά και σχεδόν όλα τα αστρικά σώματα που έχουν ένα αρκετα μεγάλο μέγεθος όπως όλοι οι πλάνητες του ηλιακού μας συστήματος και οι δορυφόροι τους καθώς και ο ήλιος αλλά και άλλα εκατομμύρια άστρα. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλες οι μάζες έλκονται με μια πολύ μικρή δύναμη, τη δύναμη της παγκόσμιας έλξης που είναι ίδια προς όλες τις κατευθύνσεις . Αυτή η δύναμη είναι πάντα αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου της απόστασης οπότε όλα τα ουράνια σώματα όταν έχουν αρκετά μεγάλη μάζα σχηματίζονται σε μορφή σφαίρας. Αν τα σώματα δεν έχουν μεγάλη μάζα (βλέπε μετεωρίτες) τότε μπορούν να έχουν και άλλα σχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Προσοχή !!!!! Άκαπνος